Over Ons

Linn advertentie van de jaren 90

“[…] Het langdurig samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten waarbij de samenleving voor ten minste een van de organismen gunstig of zelfs noodzakelijk is. De verschillende partners heten symbionten. De grootste partner is de gastheer.”

Bron: Wikipedia

Wij voelen ons thuis bij de bovengenoemde beschrijving! Muziek brengt troost, genot, plezier en ontroering. Wij begrijpen dit en gaan met u graag op een prettige en professionele manier een samenwerking aan die gunstig en noodzakelijk is. Hierdoor kunnen wij garanderen dat u niet alleen nu, maar ook na lange tijd nog 100% tevreden bent met uw aankoop. Voor minder doen we het niet!

Ons pakket is zeer zorgvuldig samengesteld uit een beperkt aantal merken waar wij ook echt iets mee hebben en die een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben.

Onze kennis van analoog en vooral van de Linn Sondek LP12 is ongeëvenaard in de Benelux, dus wees welkom voor al uw vragen en behoeftes!

Over Jan

Historie

Even voorstellen – Symbiose Audio is Jan Verlegh.

In de zeventiger jaren maakte ik mijn eerste stappen naar een Hifi set. Ik kocht een Dual 1214 waarvoor ik lang gespaard had die ik aansloot op een oude mono Grundig 3055 die ik van pa had gekregen. Later leerde ik dat dit het top model van Grundig was in de vijftiger jaren met elektrostatische tweeters!!

Later volgden een Luxmann 505V versterker met een T550 tuner en twee B&W DM2a Luidsprekers en de Dual maakte plaats voor een Thorens TD 160 met Ultimo element.

Begin negentiger jaren kennis gemaakt met het merk Linn en zeer onder de indruk geraakt van de Sondek LP12. WOW, wat een verschil met de Thorens!

De bewondering voor de hoge techniekstandaard van Linn vind ik ook terug in mijn andere hobby’s: met veel plezier kan ik werken met auto’s die dezelfde liefde verdienen. Restauraties van een prachtige BMW 316 op leeftijd, maar ook van Porsche. Wat we nu soms vintage noemen – ook in de audio – is vaak nu nog steeds relevant. Zo zijn de LS3/5A luidsprekers, maar ook de versterkers van QUAD deel van een stuk audio historie die absoluut de moeite waard is te bestuderen.

Audio Excellence

Na een carrière in de retail (geen audio) in 1999 Audio Excellence opgericht in Zevenbergen. Centraal stond om een klant echt beter te begeleiden naar een aanschaf waar hij of zij ook na jaren gebruik kon zeggen: dat hebben we goed gedaan. Goede audio apparatuur is te duur om een verkeerde keuze te maken.

In 2011 gingen Audio Excellence en Art’s Audio samen en ontstond Art’s Excellence. Zelfde filosofie met nog meer kennis en ervaring op een plek.

In 2013 ging Art’s Excellence zich bezighouden met uitsluitend online verkoop. Ikzelf wilde graag het face to face contact met de klant blijven behouden en mijn kennis en ervaring met apparatuur, luidsprekers en alle aspecten rondom de Sondek LP12 laten zich niet op een juiste manier online verkopen.

Beter Beeld & Geluid

Wat te doen? Een gesprek met Bjorn en Garmt leidde tot het idee om samen te gaan met Beter beeld & Geluid. In de vestiging in Hilversum was de focus sterk op home cinema gericht terwijl in Zevenbergen de focus op stereo en analoog lag. Beter Beeld & Geluid Zevenbergen als ‘Linn only’ shop was geboren!

Een leuke tijd volgde met over en weer veel inspiratie en ontwikkelingen.

Eind 2019 krijgen Bjorn en Garmt de kans om hun passie met home-cinema verder uit te breiden en wordt de winkel in Hilversum gesloten en ga ik verder met datgene wat in Zevenbergen was opgebouwd.

Symbiose Audio

En ik? Ik blijf in Zevenbergen dat doen wat ik altijd al graag deed. Niet meer uitsluitend Linn, maar aangevuld met een paar oude liefdes die niet roesten en met een nieuwe naam en logo.

U bent van harte welkom!