Linn introduceert nieuwe generatie Majik DSM

Linn heeft aan de hand van ruim tien jaar ervaring in de ontwikkeling van netwerkmuziekspelers veel verbeteringen aangebracht voor de nieuwe Linn Majik DSM. Updates van de DAC-implementatie, versterking en volumeregeling, afgeleid van de Katalyst techologie zijn een paar van de nieuwe verbeteringen. Een volledige nieuw ontwikkelde DSM zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

Katalyst is de laatste toonaangevende DAC architectuur technologie van Linn , inclusief verbeterde upsampling, een lagere ruis referentiespanning en een ultralage jitterklok voor een grotere nauwkeurigheid van de timing. De door Linn ontworpen klasse D-versterkers, met maar liefste 2x100w, bieden betere prestaties ten opzichte van de Chakra versterking in het vorige model, dankzij minder ruis en vervorming en een effici├źntere signaalconversie, ‘waardoor er nog meer muzikale details kunnen worden uitgehaald’.

Ook de digitale volumeregeling is nieuw in deze Majik DSM. Linn heeft hiermee een component uit de signaalweg gehaald met als resultaat meer muziek, minder ruis en vervorming. Natuurlijk is de unieke Space Optimisation techniek ook beschikbaar voor de nieuwe Majik DSM. Met Space Optimisation optimaliseer je de set specifiek voor de ruimte waarin deze staat, met als resultaat de best mogelijke muzikale prestatie specifiek voor je luisterruimte.

Aansluitmogelijkheden

De nieuwe Majik DSM is de ideale hub voor alle audio/ video apparaten die je zou willen aansluiten. Van een UHD speler naar de nieuwste game-console, een Sondek LP12 draaitafel of gewoon het geluid van je TV. Met maar liefst 4 HDMI 2.0 4K ingangen, kan je compromisloos de soundtrack van de nieuwste films en technieken weergeven.

Daarnaast vinden we een analoge ingang, die geconfigureerd kan worden voor een MM element of line level voor alle andere digitale bronnen. De MM phonovoorversterker combineert de hybride architectuur uit de Urika II phonotrap en is een combinatie van digitale en analoge verwerking om de RIAA curve nauwkeurig te implementeren. Het resultaat is direct hoorbaar in meer accurate weergave van je geliefde LP’s.

Nieuw voor de Majik DSM is een USB-ingang (Type-B) om ook direct high-res audio af te spelen vanaf een computer bron. De Majik DSM functioneert dan als stand-alone DAC van zeer hoge audiofiele kwaliteit. Ook nieuw is de ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth verbinding, die direct draadloos streamen van de hoogste kwaliteit muziek beschikbaar maakt, zonder dat er een netwerkkabel aan te pas komt.

Van de in totaal 8 beschikbaar audio ingangen, is de SP-DIF ook in te stellen als in- of uitgang en is ook een toslink digitale ingang beschikbaar. Als laatste mag de 1/4 inch hoofdtelefoon uitgang natuurlijk ook niet ontbreken. Personal Audio is echt belangrijk geworden en Linn heeft hier een nieuw ontworpen hoofdtelefoon versterker geplaatst, die ook hoofdtelefoons kan aansturen die om meer vermogen vragen.

Majik

Combineer de Linn Majik DSM met ee prachtige Sondek LP12 platenspeler en Majik 109 of 140 luidsprekers voor een volledig Linn Majik System en stem deze af op jouw persoonlijke voorkeur. Een brede range aan houtafwerkingen is beschikbaar, maar natuurlijk ook een speciale finish die echt van alles kan zijn; de kleur van je favoriete shirt of een detail uit een spraakmakende LP-hoes.  

Prijs

De gloednieuwe Majik DSM is per direct beschikbaar en heeft een prijskaart van 3570 euro.