Introductie Nieuwe Klimax DSM

Linn mag de bakermat van iconische audio ontwerpen genoemd worden. Bijna een halve eeuw geleden zag de Sondek LP12 draaitafel het licht in het Schotse Glasgow. Meer dan 10 jaar geleden werd de CD-speler vervangen door de Klimax DS. Digitaal was deze bron het meest hoogwaardige streaming platform beschikbaar. De “source first” filosofie is de belangrijkste pilaar bij Linn. De evolutie begint nu met de introductie van de nieuwe Klimax DSM.

Echte ontwikkeling begint natuurlijk bij een stabiele basis, die vanaf de grond opnieuw wordt opgebouwd. Het kloppende hart van de nieuwe Klimax DSM is de Organik D/A converter. Een door Linn ontwikkelde FPGA DAC, waarbij alle paden met de hoogst mogelijke precisie door het bedrijf bepaald zijn. Dubbelzijdige printplaten, om de meest korte signaalweg te bewandelen, volledig aangestuurd door in huis ontwikkelde programmatuur, zodat de upsampling, volumeregeling en decodering haalbaar is met de laagst denkbare ruis- en vervorming cijfers. 

“The exceptional audio performance of Klimax DSM with new Organik DAC, combined with higher performance 24-bit 384khz streaming and DSD256 audio format support, will give all streaming and connected digital, analogue and wireless sound sources a new lease of life”

Het begint allemaal met een solide blok aluminium van maar liefst 32 kilo die op de CNC machine wordt geplaatst, waarna het programma wordt gestart voor een zeer hoogwaardige behuizing. Het blijft een indrukwekkende schouwspel om te zien in de fabriek, mocht je ooit in de gelegenheid zijn. Bediening van de Klimax DSM kan met de ronde draaiknop op de bovenkant. De draaiknop is gemaakt van glas en draait in een messing lager.

De nieuwe Linn Klimax DSM is te bestellen in 3 varianten:

  • Linn Klimax DSM
  • Linn Klimax DSM AV – met HDMI ingangen
  • Linn Klimax System Hub

Neem contact op om inruil mogelijkheden te bespreken.