Linn Sondek LP12 Nieuwe Radikal en Ekstatik Topklasse Element

In de 48 jaar die Linn inmiddels bestaat zijn er meer dan 40 upgrades ontworpen en gefabriceerd, waarbij de lat iedere keer weer hoger wordt gelegd. Volgens Gilad Tiefenbrun zijn de Radikal 2 en Ekstatik “grensverleggend”. De upgrade van de nieuwe Radikal 2, bevat nieuwe technologie voor de nauwkeurigheid van de snelheid, een fluisterstille voeding en een ultramodern motorontwerp. Ekstatik neemt het stokje over van de Kandid, welke ook in het assortiment zal blijven en vaart als vlaggenschip voor de vloot.

Met de nieuwe Radikal is de nauwkeurigheid van de snelheid bij de Sondek Klimax LP12 dichter bij 33 1/3 rondjes per minuut dan welke draaitafel ook. De vanzelfsprekendheid en natuurlijkheid van de muziek zorgt voor nieuwe verrassingen in de groef. De muzikale timing en “groove” die Linn zo belangrijk vindt, heeft een absolute upgrade gekregen.

Radikal

De vooruitgang van de nieuwe Radikal is niet gering. De nauwkeurigheid is maar liefst 5 keer hoger dan zijn voorganger, waarbij de automatische kalibratie en hogere consistentie en nauwkeurigheid heeft, waardoor de snelheid nog beter gecontroleerd wordt. Door middel van vernieuwde digitale FPGA techniek is de motorsturing enorm verbeterd en wordt de snelheid van 33 1/3 beter behouden dan welke draaitafel ook. De nieuwe Radikal voeding heeft fluisterstille voedingsrails gekregen, in combinatie met kleinere, modernere componenten, wat resulteert in de laagste ruisvloer in een Sondek LP12. De nieuwe motor behuizing ontkoppeld de motor nog effectiever dan voorheen.

Linn Klimax LP12: Ekstatik

Linn gaat nooit over één nacht ijs, dus er is veel geëxperimenteerd met verschillende materialen en configuraties voordat dit top element het licht zag. Het resultaat is Ekstatik, het nieuwe vlaggenschip in de vloot van het Linn cartridge-assortiment.

De synergie met de Ekos SE-toonarm is optimaal voor Ekstatik, mede door de ideale massa (7 gram) van het element. Ekstatik heeft een body gekregen met een minimaal gewicht, waardoor meer ongewenste resonanties via het subchassis worden afgevoerd.

Ekstatik heeft een body met een aluminium-brons legering waarin een aangepast honinggraat patroon in is gesneden. De cantilever met micro-ridge stylus van saffier zorgt voor een nauwkeurige aftasting van de groef met minder verlies tussen de stylus en generator.

Tot slot

In het bezit van een Sondek LP12 en interesse in een upgrade van uw tafel? Symbiose-Audio kan alle upgrades laten beluisteren en meestal zijn deze op voorraad en direct leverbaar! Kom gezellig koffie drinken en luisteren, u bent van harte welkom!