Linn Karousel – het nieuwe LP12 lager

Linn Karousel – Het nieuwe lager van Linn heet ‘Karousel’ en is zoals het Cirkus en pre-Cirkus lager een ‘single point bearing’. Karousel zorgt voor een nog soepelere rotatie en meer stabiliteit voor een nog beter geluid uit je Sondek LP12.

Technologische vooruitgang

Deze innovatieve nieuwe implementatie van het oorspronkelijke lagerontwerp werd mogelijk gemaakt door technologische vooruitgaan in materiaalkunde, een nauwkeurige machinale verwerking van materialen en ervaring opgedaan op het gebied van fijnmechaniek tijdens bijna een halve eeuw van ontwerpen en fabriceren van ‘s werelds meest beroemde draaitafel. De cruciale eenheid van plateau, spindel, lager en subchassis is nu het sterkst ooit.

Stijfheid en een nog soepelere rotatie

Een nieuwe diamant-achtige koolstof coating (diamant is koolstof zeer fijn samengeperst!) in het lager vermindert de wrijving tussen de tip van de spindel en de basis van het lager. Dit vermindert de ruisvloer van de draaitafel en verbetert daarmee zijn muzikale prestaties.

De stevige koppeling van de roestvrijstalen behuizing van Karousel aan het subchassis met een overbemeten moer verbetert de stijfheid op het kritische punt waar subchassis en lager samenkomen. Verbeteringen aan de basis van het lager zijn onder andere een stevigere behuizing van het lagervlak, gecombineerd met een kleinere, stijvere gecoate vorm, om het kritische vlak dat de rotatie en massa van het plateau ondersteunt te verbeteren. Het resultaat is een reproductie van je platen die nog preciezer en gedetailleerder is dan ooit tevoren.

Eigenschappen Linn Karousel

  • Diamant-achtige koolstofcoating voor verminderde wrijving
  • Innovatief roestvrijstalen lagerhuis verbetert stijfheid en stabiliteit
  • Te monteren op iedere LP12 (behalve die met Nirvana/Valhalla/Hercules interne voeding)

(for English speaking customers) More information on Linn Karousel on the Linn Website.

Linn Promotie

Om de lancering van het nieuwe Linn Karousel lager te vieren, heeft Linn een geweldig aanbod: van 23 maart tot 22 mei 2020 krijg je bij aanschaf van 3500 Euro of meer aan Linn producten het nieuwe Linn Karousel lager GRATIS!

Linn Klinik

Uiteraard laten wij graag horen wat het nieuwe Karousel lager voor verbetering geeft. Hou ons nieuws dus in de gaten voor een LP12 Klinik hierover in de zeer nabije toekomst!

[smartslider3 slider=”8″]