Linn Klimax Solo 800

Het samenstellen van een high-end systeem is vaak een subjectieve uitdaging waarbij helaas de nodige compromissen gesloten moeten worden. Echter een compromis waarbij een fout wordt gecompenseerd door een andere, kan nooit het mooiste systeem opleveren.

Linn heeft de Klimax Solo 800 ontworpen die alle luidsprekers optimaal kan aansturen, onder alle omstandigheden: een waar prestatie gedreven kunstwerk.

Linn Klimax Solo 800

Ultieme aansturing

Klimax Solo 800 biedt maar liefst 400W versterking in 8 ohm en kan tot 1,2kW leveren op 2 ohm, dit alles met ongehoord lage vervorming, een voortreffelijke signaal/ruis verhouding en ongelofelijke efficiëntie.

De ontwerpers van Linn zijn erin geslaagd om hun digitale en analoge expertise te combineren en elk component te optimaliseren waardoor Klimax Solo 800 consequent buitengewoon hoge prestaties levert.

Linn Klimax Solo 800

Utopik voor Klimax 800 Solo

Linn heeft voor de Solo 800 een geheel nieuwe Utopik voeding ontworpen, met nauwkeurig geregelde, onafhankelijk geïsoleerde stroomrails. Deze schakelende voeding kan een maximaal vermogen van 2kW leveren met behoud van snelheid, reactievermogen en volmaakte efficiëntie. De voeding handhaaft een extreem constante uitgangsspanning onder alle omstandigheden. Zoals bij alle Utopik voedingen van Linn verandert de uitvoer niet zelfs als de netspanning varieert.

Adaptieve Bias Control

Klimax Solo 800 maakt gebruik van Linn’s eigen Adaptive Bias Control, die eerder al geïntroduceerd werd in de Klimax 360 actieve luidsprekers. De meest optimale biasstroom wordt dynamisch tot stand gebracht door het meten, bemonsteren en digitaliseren van de stroom die aan de zestien transistors wordt geleverd. Deze gegevens worden doorgegeven aan een digitaal FPGA board die de bias berekent die overeenkomt met deze gemeten stroomniveaus. Vervolgens implementeert het een digitale regellus om dit gemeten voorspanningspunt voor elke transistor op het ideale niveau te houden.

Het geclaimde resultaat is dat Klimax Solo 800 ervoor zorgt dat de optimale bias wordt toegepast en voortdurend wordt aangepast om het meest ideaal vermogen te leveren, ongeacht het volume, dynamische veranderingen in het bronmateriaal of temperatuur, gedurende de hele levensduur van het product.

Cool Runnings

Een optimale warmte afvoer wordt bereikt door de versterker en de voeding circuits direct te verbinden aan de grote, zeer efficiënte koelvinnen, zonder gebruik te maken van een interne ventilator. De warmte wordt geabsorbeerd voordat deze wordt afgevoerd via de onopvallende langwerpige ventilatieopening op het bovenoppervlak van de Klimax Solo 800. Dit ‘cool-running’ ontwerp draagt bij aan de exceptionele prestaties op maximaal vermogen van 800W bij 4Ω en 1200W bij 2Ω.

De temperatuur in de versterker wordt zo laag mogelijk gehouden om ervoor te zorgen dat de interne componenten zelfs op maximaal volume en bij veeleisende passages van de muziek optimaal blijven presteren.

De status van de Klimax 800 wordt gecommuniceerd door de honderd LED’s die in het prachtige logo zijn verwerkt aan de voorkant van de versterker. Deze kan in 3 standen gedimd worden, via de schakelaar op de achterkant.

Prijsinformatie

De Klimax Solo 800 per stuk €45,380