Linn Utopik Power Supply

De nieuwe standaard voeding voor de Klimax en Selekt DSM is nu ook beschikbaar als upgrade (adviesprijs €1630) voor de volgende Linn componenten:

 • Klimax DS(M)
 • Klimax Renew DS
 • Klimax System Hub
 • Selekt DSM
 • Akurate DS(M)
 • Akurate Exaktbox-6/ 10
 • Akurate Kontrol
 • Akurate CD
 • Kustom DSM Z4 and Z8
 • Majik DS
 • Unidisk

De nieuwe Utopik voeding is een met precisie gereguleerde, uiterst efficiënt en snel voedingsontwerp die volledig opnieuw vanaf de grond is ontworpen, net als de Dynamik voeding die Linn in 2009 heeft geïntroduceerd.

Utopik heeft een geavanceerd controlemechanisme met meerdere feedback circuits die de output meet ten opzichte van de input op elk niveau van de stroomtoevoer. Utopik filtert voortdurend evt. storingen en elimineert 50Hz-brom, zelfs bij extreme volumes.

Utopik is schoner en efficiënter bij hogere vermogens dan welke voeding die Linn ooit heeft gemaakt. Dit is natuurlijk beter voor het milieu en bespaart op uw elektriciteitsrekening, maar efficiëntie is ook een betrouwbare maatstaf voor hoe goed een voeding presteert, omdat energie niet verloren gaat als bijvoorbeeld warmte.

Met intelligente Valley Switching, Power Factor Correction en nauwkeurig gereguleerde en geïsoleerde stroomrails is de Utopik voeding van Linn de schoonste en beste tot nu toe.

Intelligent Valley Switching

Utopik is een uiterst geavanceerde schakelende voeding. In een suboptimale schakelende voeding heb je geen controle over waar in de ingangsspanningsgolfvorm de schakelaar wordt omgezet. Utopik controleert de oscillatie bij de ingang van de transformator en zoekt naar de laagste dalen in de spanning. Deze techniek heet Valley Switching.

Met intelligente monitoring wordt de spanning dus zo dicht mogelijk bij de ideale 0V gehouden wanneer er geschakeld wordt, wat resulteert in een enorme verbetering.

Precision-regulated Rails

Utopik bestaat uit op de vier stroomrails die elk nauwkeurig worden gemonitord. Iedere rail heeft zijn eigen feedbacklus, zodat het afzonderlijk wordt gecontroleerd, beheerd en geïsoleerd. Dit verbetert de isolatie tussen de relatief lawaaierige digitale stroomrail – met processors die onregelmatig datapakketten berekenen – en de analoge rails die componenten voeden die gevoeliger zijn voor stroomfluctuaties. Wat de stroomvraag ook is van het gehele product, de overblijvende rails zijn onwrikbaar.

Power Factor Correction

Schakelende voedingen zijn niet meer weg te denken in deze moderne tijd. De voeding neemt alleen de stroom af uit het lichtnet die op dat moment nodig is, maar pieken in het stroomverbruik kunnen storingen introduceren bij die andere producten in het net. Utopik past zijn verbruik evenredig aan de spanning en verspreidt dit over de lengte van de golfvorm. Dit wordt Power Factor Correction genoemd.

Door de schoonst mogelijke stroom naar de rest van de keten te leveren, presenteert Utopik een consistente uitvoer van 400V – overal ter wereld – ongeacht de kwaliteit van de lichtnetvoeding.