Linn Sondek LP12-50

Een 50ste verjaardag kan je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Linn viert het leven met het icoon waar het echt allemaal begon in een samenwerking die zijn weerga niet kent.

Sir Jony Ive
Sir Jonathan Paul Ive was de hoofdontwerper (Chief Design Officer) van Apple vanaf 1997 tot 2019 en heeft aan de wieg gestaan van iconische ontwerpen zoals de originele iMac, iPhone, iPad, etc en grote delen van de gebruikersinterface van Apple. Na zijn vertrek bij Apple start hij samen met Marc Newson het bedrijf LoveFrom, waarbij ze o.a. zijn ingehuurd door de familie Agnelli om te werken aan auto ontwerpen van Ferrari.

Spam?
In augustus 2022 kreeg Gilad Tiefenbrun een bericht via Linkedin van Sir Jony Ivy, die hij direct als spam markeerde en in zijn prullenmand liet verdwijnen. De twijfel sloeg echter toe of het toch geen spam was en via de assistent van Jonathan werd alsnog een meeting gepland, waarin Jony zijn lof sprak over de weergave van muziek via het Linn Klimax systeem en Klimax draaitafel die hij had beluisterd. Jony opperde het idee om ooit eens samen te werken en met de 50-jarige verjaardag van Linn en de Sondek LP12 in het achterhoofd worden direct plannen gesmeed.

Samenwerking
Het resultaat is een hechte samenwerking die heeft geleid tot de mooiste versie van de Sondek LP12 tot dusver met een direct herkenbare stijl van het team van LoveFrom. Kijk maar eens naar de afgeronde hoeken van de plinth en het armboard, de vernieuwde aan/ uit en snelheidsschakelaar en de scharnieren voor de stofkap. Natuurlijk is er veel meer wat niet direct zichtbaar is in deze iconische tafel.

Bedrok™
Een geheel nieuwe technologie om een plinth op te bouwen is speciaal ontwikkeld voor de SondekLP12-50. Onder hoge druk worden vele lagen beukenhout samen geperst om een nieuw solide massief materiaal te vormen met ongekende eigenschappen.

Gelimiteerde oplage
Deze bijzondere SondekLP12-50 draaitafel wordt slechts in beperkte oplage van 250 stuks gemaakt met een prijs vanaf £50,000 en kan alleen worden gereserveerd via de Linn website.