Linn Selekt DSM: Edition Hub

Linn introduceert vandaag de nieuwe Lin Selekt DSM: Edition Hub, waarbij het bestaande Selekt platform een enorme boost krijgt in kwaliteit, waarbij ook de Organik DAC uit de Klimax DSM nu beschikbaar komt voor Selekt, zelfs in stereo of dual mono uitvoering. De huidige Selekt DSM wordt omgedoopt tot Selekt DSM: Classic Hub.

Selekt werd gepresenteerd in 2018, destijds een nieuw modulair platform, waarbij de modules in de vorm van cartridges makkelijk te verwisselen zijn. Dit module systeem was niet alleen om een eigenaar de mogelijkheid te geven in de toekomst te upgraden, zoals we kennen bij de Sondek LP12 draaitafel, maar ook om nog verder het duurzame karakter te onderstrepen waar Linn al jaren één van de pioniers is in de wereld van hifi.

Edition Hub – Specificaties

De Selekt DSM: Edition Hub heeft een nieuwe behuizing gekregen, waarbij de 4 panelen van een solide stuk aluminium worden gefreesd, zoals dit ook gebeurt bij de Klimax DSM, dit resulteert in een component met een hoge massa van in totaal bijna 10 kg en absolute stijfheid. De bovenplaat heeft een koelprofiel gekregen die doet denken aan een golf. Deze is gevormd onder een hoek, waarbij vanuit verschillende oogpunten, je een compleet nieuw motief te zien krijgt.

Ook de Control knop die prominent bovenop de Selekt DSM aanwezig is, is voor de Edition Hub volledig vernieuwd. Het volledige roestvrij stalen lager, zorgt voor een precieze, vloeiende bediening, waarbij de 100 LED’s prachtig oplichten bij het verhogen van het volume.

Net als bij de Klimax DSM is ook de Edition Hub voorzien van een groot display, voorzien van gespiegeld glas, die de luisteraar voorziet van duidelijke informatie, maar ook volledig onzichtbaar kan zijn als dit nodig is. Ook de zes knoppen die we kennen van de Selekt DSM zijn natuurlijk ook beschikbaar op de Edition Hub.

Nieuw is tevens de Utopik voeding die ook als upgrade beschikbaar is voor Selekt DSM eigenaren. Deze nieuwe voeding is net als destijds de Dynamik voeding in 2011, absoluut revolutionair te noemen.

Aansluitmogelijkheden

Natuurlijk zijn de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn op de nu Selekt DSM: Classic Hub ook aanwezig op de Edition Hub, met één uitzondering. De Edition Hub komt direct met een uitgang voor een subwoofer. Daarnaast is de 6.35mm hoofdtelefoon uitgang discreet uit het oog geplaatst aan de zijkant van de Edition Hub.

De Selekt DSM blijft natuurlijk modulair in opbouw, waarbij deze door de gebruiker compleet flexibel in te delen is. Linn heeft een nieuwe Selekt DSM webpagina gemaakt, waarbij het keuze proces duidelijk wordt uitgelegd.

Organik

Voor het eerst komt de Organik DAC nu ook naar de Selekt DSM. Naast de standaard en Katalyst DAC zal ook de Organik DAC nu beschikbaar zijn voor Selekt DSM. De Organik DAC komt in 2 uitvoeringen, namelijk:

  • Organik DAC Stereo
  • Organik DAC Dual Mono

De Dual Mono DAC komt in 2 cartridges en levert de hoogste audio prestaties in combinatie met de Edition Hub beschikbaar voor de Selekt DSM en overstijgt zelfs de oude Klimax DSM met Katalyst DAC.

Prijzen Selekt DSM

De startprijs voor de Selekt DSM Hub is als volgt:

  • Selekt DSM: Classic Hub €5930
  • Selekt DSM: Edition Hub €12040
  • Mono Line-out cartridge (paar) €1815
  • Stereo Line-out cartridge €557
  • Stereo Katalyst DAC €1815
  • Stereo Organik DAC €3930
  • Mono Organik DAC (paar) €6660

Inruil Programma

Als je in het bezit bent van een Akurate DS(M), Exakthub en zin hebt in een upgrade die ook nog eens in de toekomst verder modulair is uit te breiden, dan is het nu de tijd om contact op te nemen! Kom gezellig langs voor een uitgebreide vergelijkende demonstratie in de winkel, onder het genot van een goede kop koffie.

Linn heeft een interessante inruil aanbod als de demonstratie een openbaring is.