Nieuwe Linn Sondek LP12 upgrades

Het 50-jarig jubileum van Linn nadert snel en daarmee ook de 50ste verjaardag van het meest iconische product van dit Schotse Hifi bedrijf. In deze tijd is het bijna uniek dat een product al zo lang bestaat en dat zelfs de oudste Sondek LP12 draaitafel nog van nieuwe updates kan worden voorzien.

Linn heeft onlangs maar liefst 3 nieuwe upgrades aankondigt voor de LP12 draaitafel, we zullen ze hieronder verder behandelen.

Linn Arko Toonarm

De Linn Arko is de eerste toonarm sinds 2006 die wederom volledig door Linn is ontworpen en gefabriceerd. Op de tekentafel is het ontwerp terug gebracht tot zijn puurste vorm met als doel optimale stijfheid, precisie en controle.

De volledige arm, die gemaakt is van de headshell tot de gimbal van 7075 aluminium, is gekoppeld aan een ultra stabiel lager, dat zorgt voor een perfecte uitlijning. De synergetische combinatie van het hoogwaardige aluminium en de vorm van de arm elimineert ongewenste resonanties van het element via het sub-chassis.

De Linn Arko toonarm heeft een adviesprijs van €3630.

Linn Kendo MC Element

Kendo is een Japanse krijgskunst/ vechtsport en is een prachtige metafoor voor het nieuwe MC element van Linn. De cantilever van de Kendo is gesmeed van het mineraal boron met een super-fine-line diamanten tip. De body is gemaakt van vernikkeld 7075 aluminium.

Kendo is ontworpen vanuit de ideeën die zijn opgedaan bij de ontwikkeling van het high-end Ekstatik element, met als doel een verbeterde prijs prestatie verhouding te maken, terwijl Linn trouw blijft aan hun ontwerp filosofie.

Het Linn Kendo MC element heeft een adviesprijs van €3390.

Linn Selekt Sondek LP12

De nieuwe upgrades vormt het hart van de Selekt Sondek LP12. Deze wordt standaard geleverd met de nieuwe Arko toonarm en Kendo MC element. Daarnaast is deze hoogwaardige draaitafel voorzien van een Lingo 4 externe voeding, Karousel lager, Trampolin en Kore subchassis.

De Linn Selekt Sondek LP12 heeft een adviesprijs van €12858.

Linn Koil MC Element

Het nieuwe Koil element is de eerste stap op de upgrade ladder na het Adikt MM element. Dit nieuwe MC element heeft een microrlinear stylus met een cantilever van boron. Dit MC element heeft een 0.4 mV output en weegt 7.6 gram.

Linn Koil MC element heeft een adviesprijs van €968.

Met de introductie van dit element is het dus nu ook mogelijk om een Majik LP12 MM met Adikt element of een Majik LP12 MC met Koil element te nemen. Standaard wordt de Majik LP12 met de Krane toonarm geleverd, die geïntroduceerd is in 2020.

Luistersessie

Alle upgrades zijn natuurlijk te beluisteren bij Symbiose Audio. Bel of mail voor een afspraak om onder het genot van een heerlijke kop koffie te luisteren en te kijken welke upgrade het beste is om jouw luistergenot naar een nog hoger niveau te brengen.